رودخانه «چوساوایا»

همان طور که می دانید، روسیه توسط رشته کوه «اورال» به دو قسمت آسیایی و اروپایی تقسیم می شود.
در شرق «اورال»، سرزمین های وسیع «سیبری» یا بخش آسیایی روسیه قرار دارد و پر است از پستی و بلندی های طبیعی.
در غرب «اورال»، بخش اروپایی روسیه واقع شده که نسبتا مسطح و کم ارتفاع است و شامل مسکو و سنت پترزبورگ و اکثر شهرهای توریستی و تاریخی روسیه می شود.
رشته کوه «اورال» با ۲۵۰۰ کیلومتر طول، از جنوب به شمال روسیه کشیده شده و به پنج قسمت اصلی تقسیم می شود: جنوبی، مرکزی، شمالی، شمالی-قطبی و در نهایت بخش قطبی.

سیبری، روسیه، روسیه اروپایی، روسیه آسیایی، اوراسیا

بلند ترین قسمت این رشته کوه در بخش شمالی-قطبی قرارداد و قله «نارودنایا» (Narodnaya) به معنی «قله مَردُم» بلندترین نقطه «اورال» است.
این قله با با حدود ۱۹۰۰ متر ارتفاع، بلندترین نقطه بخش اروپایی روسیه هم هست. البته به جز قفقاز که در جنوب بخش غربی روسیه قرار دارد و کوه «البروس» بلندترین کوه روسیه و کل اروپا، با ارتفاع ۵۶۴۲ متر (حدود ۳۰ متر کمتر از دماوند خودمان) را در خود جای داده است.

کم ارتفاع ترین قسمت «اورال» بخش مرکزی آن است. در این قسمت است که رودخانه «چوساوایا» (Chusovaya) از بخش شرقی کوه «اورال» سرچشمه می گیرد، از کوه گذر می کند و وارد بخش غربی می شود و در نهایت به رودخانه «ولگا» (۳۷۰۰ کیلومتر طول) می ریزد.

رودخانه «چوساوایا» از بهترین و زیباترین رودخانه های روسیه برای «رودخانه گردی» (Rafting) است و در حاشیه این رودخانه قطعه های سنگی بزرگ و زیادی قرار دارد که جزو میراث این رودخانه محسوب می شوند.

روی این رودخانه با طول حدود ۶۰۰ کیلومتر طول (کارون ما ۹۵۰ کیلومتر طول دارد) چندین مخزن سد ساخته اند که بخش اعظم آب مصرفی چند شهر در سیبری را تامین می کند.

در زمان تزار «ایوان مخوف» (تقریبا همزمان با شاه عباس صفوی) بود که قزاق مشهوری به نام «یرماک» (Yermak) و نیروهایش، بر خلاف جهت رودخانه «چوساوایا» به سمت شرق حرکت کردند، بعد قایق هایشان را در قسمتی از مسیر از خشکی به رودخانه دیگری انتقال دادند و در نهایت سوار بر جهت موافق آن رودخانه، وارد سیبری شدند و بعد از شکست شمالی ترین سرزمین مسلمان نشین (مغول) آن زمان، موفق به «فتح سیبری» شدند.
فتح خونین «سیبری» ثروت هنگفتی را نصیب روسیه کرد که پوست خز و منابع عظیم معدنی و زیر زمینی، از جمله آن هستند.

بهروز بهادری فر

نسخه فیس بوک: https://goo.gl/vmwqpZ

مطالب مرتبط:
ستون های لِنا

chusavaya_river_02

chusavaya_river_03
کلیسای «سنت جورج» در حاشیه رودخانه «چوساوایا»

chusavaya_river_04

chusavaya_river_05

chusavaya_river_06

chusavaya_river_07

chusavaya_river_08

chusavaya_river_09

2 فکر می‌کنند “رودخانه «چوساوایا»

  1. بازتاب: اینفوگرافیک: سیبری | آی لاو راشا

  2. بازتاب: عکس روز: حاشیه رودخانه چوساوایا | آی لاو راشا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *